9 february 2010

Written by anayid 0 comments Posted in:

9 february 2010....(selase)

rasenye...nih baru 1st time aku cam nk kongsi sumthing kowt...hehehe...baru terpikir dan baru de mase nk membuke blog dan menaip di ruangan blog nih...pe yer aku nk taip...sumenye pasal ari ni dr pagi smpai la mlm...
pg td kelas ku bermula dr jam0800.....sgt awal.....agak ngntoks,sebabnye semalam aku tido agak lewat,mnyiapkan keje yg perlu disiapkan utk ari ni....pastuh,de tasmi' plak ari ni...11 ayat quran n 12 hadith...tp malangnye...aku tak abes pon apal....sedey jugak...menghafaz sampai terlena....sbelom tido smlm sempat menghantar msg kpd "tutt" spy kejut aku pg ini...die kejut..tp lewat sket dah la...tp ok je pon...syukran lahu...
pagi jam 0800, kelas und2 antarabangsa oleh dekan fakulti aku, ust nasran....ermmm..ok je klas die...tp ri ni aku sgt ngntok...terlena kejap la dlm kelas beliau...tp nsib baik kuar awal...heee~ lepas kelas und2 antarabangsa tuh, aku pegi ke tempat photostat nk print asgment und2 tanah yg aku kene bntang ri ni, n print proposal thesis yg aku kene jumpe penyelia ri ni jugak...waaa~ byk btul keje aku ri ni...setel bab nih....
jam 1000,klas tutor sistem kehakiman islam plak, eh2..baru teringat, ayat2 quran blum abes apal lg...tinggal satu ayat lg...camne ek nih,nak skip ke tak nak kelas nih..huhuhu las2, p jugak la kelas tuh....dlm kelas tuh,de jugak la yg cam aku...tak abes apal lg...tp aku bersedia je nk apal 10 ayat tuh...cume tunggu mase n tunggu bersedia...jam dah menunjukkan jam1100,tp takde reaksi ust pon nak suh kitorg kuar,sbb after tuh kelas group lain plak,rupe2nye...beliau suh jugak sape yg tak hafaz lg dok dlm kelas tuh,n group lain masuk je...adeyhh...berderau aty aku....sbb group lain de kaum banin...huhuhu...camne aku nak tasmi' nih....tibe2 darah gemuruh aku dtg...tp aku cube gak try tasmi' depan ust...malangnye,pe yg aku hafaz sumenye blank...huhuhuh...sedey sgt...ape salah aku ek????las2, surrender depan ust, nak wat tugasan je...tyme tuh,Allah saje la yg tau...sgt sedey..tak penah rasenye camtuh..ermm..takpe la...jdkan satu pengajaran..tp yg paling sedey...makin bertambah la asgment aku...waaaaaaa~
jam1200....kelas tutor und2 tanah...aku presenter tyme tuh...moral down dah time tuh...tp takpe la...kuatkan semangat gak...pasal konsep uhya' al-mawat,tahjir dan iqta' dalam penumpuan khusus 2 kitab...iaitu kitab kharaj n kitab al-ahkam al-sultaniah...ok je kot..ust takde komen byk ponn...heee~
tibe2 msg masuk...."salam dyana,ptg nih tak jadi jumpe yer, sy ade keje tak settle dateline ri ni,kite jumpe petang khamis kul3 yer??"...msg dr penyelia thesis aku,'ust yazid'....ermmm...aku pon mereply..."wslm ust, boleh jer..."....cancel dah appoiment aku ptg td...
kelas bi???speech com???adeyh..tuh satu lg kelas yg sgt berat aku nk attend...huhuhu...lg2 ri ni moral dah down...pastuh,penyelia tak jd jumpe...n...kelas bi pon skip je la....heheheh..pe lg tido la ptg td....tibe2,si dot lak msg...ajak aku g dgr function pasal produk eumora...aku salah sorg pengguna produk tuh,tp aku tak berminat plak nk berbisnes...tp..takpe la..temankan je la mmber aku nih...so,kompemkan ngn die tyme tuh jugak...
jam1815...haaa????6suku dah...ngeh3...sedar tak sedar..upe2nye tak solat lagi...wooo.....cepat2 g solat dulu...pastuh...g kacau kak nad lak...heheh...dan2 kak nad ajak g joging plak...so..ikot je la g joging..aku pon dah lame tak joging... :)
balik dr joging nk dekat kul7.30....cepat2 p mandi,n then solat,pastuh siap2 nak g temankan si dot tuh...pakai baju pe ek????arrggghhh..pakai je la baju kurung tyme g kelas pg td..mls nak mengotorkan byk baju...muwhehehehhe...so...dah siap,tunggu la dekat bustop ktho..eh2,dah de org tunggu ktorg upenye...kete naza...agak sempit la..sbb ramai lak prospek td...ermm...kite ikot org..so..follow je la..
samapi kat wisma MCA...wahh...ramai jugak org...ramai chinese...btul la..chinese sgt ramai dlm bidang perniagaan...tp...aku tgk diri aku...waaaa..aku tak brape minat sgt berbisnez care camni...kene mencari2 org...mengejar2 org..huk3....agak lumayan pulangan nye...tp..takpe la...belum tibe masenye lagi rasenye nk join...
on the way balik ukm....dlm kete...kpale rase pening...rase mual2 nk muntah...aduhh..pregnant ker?????hahahahha...mustahil lor.....aku masih anak dare lg....belum bertunang dan belum berkahwin..hehehe...tp nape rase cam pening2 nih...ermmm...bdn aku dah masuk angin nih...tak mkn lg...dok dalam aircond...tahan je la....
sampai kolej,dot pakse gak aku beli mknn kat kafe...tp aku dpt rasekan..lau aku beli pon,mesti tak abes..huhuhu..takpe la..beli je la...kang kene marah lak..hehehhe
sampai bilik...plug aku shot plak...adeyh...nape la leh tertendang plak..tibe2 dot dtg bilik..g la kat fius besar tuh,tolak balik naik ke atas..alhamdulillah...baik sudey..macey dot...cygg kamooo.....
mknn???huhuhu...ajak kak nad mkn skali die tak maw...ermmm...skang nih still ade baki nye lagi...byk lagi lak tuh..aku juz mkn bape suap jer...3 suap je kot..huhuhu...membazir...membazir tuh sahabat syaitan...tp....camne ek...mmg dah takleh masuk dah dlm perot nih....
ri ni aku cam moral down gitu..tp....de gak yg aku hepy...sebabnye....my habiby reply my msg..cume die agak marah sebab kuar mlm..yerr...pasnih tak kuar mlm dah...ni pon sebab sian kat member...huhuhu...caring gak die kat aku...."semoga dipertemukan jodoh antara kami"..insyaAllah...amiinnn.... :-)
ermmm.....planning sok plak....owhh...kene tlg member wat karangan pasal nafsi....laupon aku tak pandai sgt bhse arab...tlg sket2 leh la...heeee~
owh...rase cam pale pon berat..maw titon la....dah berhari2 tido lewat..dan my habiby jd mangse utk mengejutkan aku bgn pg...macey yer...sowi mnyusahkan...lain kali kejut lg yer...heeee~ ok la...lailah sai'dah bi ahlam jamil...bace doa b4 tido....salam alaik...

Label : automotive Hotels pimmy ride Phone Cell Property wallpapers Anti Vir car body design

0 comments:

Post a Comment

About Me

My photo
puteri kpd md sidek dan rokiah.... sorg yg agak nakal dan degil...tp...masih mendengar kate lg.... make sure what i want, i must get it... :)
There was an error in this gadget